Ahoj, rád bych poprosil o konzultaci v návaznosti na první příspěvek v tomhle tématu. Potřebuju vědět, jestli jsem správně pochopil co se tam píše a jestli můj trénink to splňuje. Jde o MT (neznám svoje maximum, postupně se k němu dostávám. Šel jsem takto (váhy jsou čistě kotouče, nevím kolik váží tyč): 10x30kg, 8x40kg, 6x50kg, 4x70kg, 4x75kg, 4x80kg, 4x80kg. Dává to smysl? Díky
All of the technical perfection in the world means nothing if someone lacks the volition to break a maximal weight off the floor and force it to lockout.
Já to stále nějak nechápu, už jsem to čet 3x, ale do palice mi to furt neleze... Zatím se zahřívám tak, že když jdu třeba na dřepy, kde dělam v prac. sérii 5 opak. tak si dam lehčí váhu a udělam jich třeba 15 (jako na zahřátí) a takle 2 serie a pak dam velkou váhu a jedu normalně ty prac. série... může to tak být??? díky
Myslím, že je to tam popsané velmi dobře a máš tam i příklad. Ten si prostě přizpůsob na svoji váhu a ten který cvik.
Já používám zahřívací série podle Jim Wendler´s 5/3/1:
- 1x5x40% z 1RM
- 1x5x50% z 1RM
- 1x3x60% z 1RM
- pracovní série
Pridávam sem môj pohľad na rozcvičenie a tréningovú jednotku ako celok. Článok sa nazýva JEDNOTLIVÉ ELEMENTY KVALITNÉHO TRÉNINGU a nájdeš ho po kliku sem:
No ja napr idem teraz korte a rozcvicku mam nasledovnu:
pred celnymi drepmi dam najskor 20vypadov na kazdu nohu,potom 20drepov s vlastnou vahou,potom nasleduju 2serie a to s vahou 60kg a 80kg po 5opakovani a nakoniec prechadzam na 5x5 so 100kg.
Bench:30kg x20op,60kg x 5op,85kg x5op,110kg 5x5op
Mrtvola:60kg 20op,90kg x 5,120 x 5,150kg 5x5